U bent hier: Home » team » Tweede graad » Bengels

Welkom bij de BENGELS!!!

Elke namiddag en woensdag ochtend zitten wij gezellig bij elkaar en zijn wij een leuke mix van het derde en het vierde leerjaar.
Wij starten altijd gezellig in de kring. Daar zeggen wij elkaar goeie morgen of goeie middag. We mogen zelf kiezen in welke taal we dat doen. We hebben ondertussen al heel veel leuke maniertjes ontdekt!
We geven onszelf ook een cijfer van 1 tot 5 om te laten weten hoe we ons voelen. Als we weten dat iemand zich niet zo goed voelt of verdriet heeft, kunnen we daar rekening mee houden.
Elke dag is er weer een andere ronde. Op maandag hebben wij de weekendronde, op dinsdag de ik toon- ik vertelronde, op woensdag de boekenronde, op donderdag de actualiteit en op vrijdag de klassenraad. Wij staan open voor wat anderen vertellen en genieten van onze momenten in de kring!
Op maandag en dinsdagnamiddag werken wij aan wereldoriëntatie. Wij zijn dan vaak op uitstap om zo veel mogelijk te ervaren. Zo gaan wij bijvoorbeeld naar het bos om te leren over de planten en dieren in onze omgeving. De uitstappen zijn heel leerzaam en enorm leuk!! Natuurlijk werken wij vooraf of achteraf aan de lessen in het klaslokaal.
Ons klaslokaal ligt dan wel een eindje verwijderd van de sloebers en de kadees, maar is even goed uitgerust en even gezellig!
Op woensdag hebben wij atelier! Dat is tof! Dan kunnen wij in kleine groepjes werken aan verschillende leerzame opdrachten en kan de juf een bepaald groepje helpen om leerstof in te oefenen.
Op donderdagmiddag gaan wij elke week zwemmen. Dan zullen wij ons aan het einde van het jaar vast als een vis in het water voelen!
Op vrijdag en ook een kort momentje op dinsdag werken wij aan muzische vorming. Daar laten wij onze creativiteit de vrije gang gaan. Wij knutselen, dansen, zingen, musiceren en spelen toneel naar hartenlust.
Heb je zin om bij onze toffe Bengels eens te komen kijken? Kom dan gerust maar eens langs!