U bent hier: Home » Nieuws » PERSBERICHT: Jun10r-niveau van start in Bornem en Puurs

PERSBERICHT: Jun10r-niveau van start in Bornem en Puurs

De schoolteams van GO! atheneum Klein-Brabant (Bornem/Puurs), GO! basisschool ’t Kasteeltje (Puurs) en GO! basisschool De Linde (Bornem) zijn klaar voor het Jun10r-niveau. Het Jun10r-niveau, waarbij 10 tot 14-jarigen in flexibele leergroepen leren, start in kleine stapjes vanaf 3 september 2018.

De teams van GO! atheneum Klein-Brabant (Bornem/Puurs), GO! basisschool De Linde (Bornem) en GO! basisschool ’t Kasteeltje (Puurs) van GO! scholengroep Rivierenland zetten samen hun schouders onder de uitbouw van een jun10r-niveau, elk op hun eigen campus. De leerkrachten van de derde graad basis en de eerste graad secundair gaan voor het vak Frans samenwerken, via verschillende werkvormen en met flexibele leergroepen. Het doel is de lessen dynamischer en aantrekkelijker te maken en veel beter gericht op het profiel van elke leerling afzonderlijk.

Jun10r-niveau: 10 tot 14-jarigen in zelfde groeifase!

De overstap van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs is voor veel kinderen niet gemakkelijk. Het doel van het jun10r-niveau is om de leerlingen meer te betrekken in hun leerproces. Zo krijgen ze meer inzicht in hun eigen interesses en talenten om naar het derde jaar secundair een bewustere studiekeuze te kunnen maken.

Onderzoek wees eerder al uit dat 10- tot 14-jarigen in dezelfde groeifase zitten, en net deze groep kinderen halen we in het klassieke onderwijssysteem uit elkaar. De jongsten zitten op school bij zesjarigen en de oudsten bij achttienjarigen, waar de afstand niet qua leeftijd maar wel qua ontwikkeling véél groter is. Daar zal het juniorniveau stap per stap verandering in brengen.

Het Jun10r-niveau zal stap per stap groeien. Zowel in Bornem als Puurs zitten de leerlingen van de basisschool en de eerste graad van de secundaire school reeds jaren op dezelfde campus. Vanaf september 2018 zullen de leerkrachten van de derde graad basisonderwijs en van de eerste graad secundair hun leerlingen met een gezamenlijke pedagogische aanpak door hun leerproces loodsen. De leerkrachten starten met het vakgebied Frans.

Het Jun10r-niveau is geen aparte school, maar een sterke brug tussen twee scholen. Het blijven dus administratief twee verschillende scholen en de leerlingen zitten dus oftewel nog in de lagere school of al in de secundaire school (zoals in het ‘oude’ systeem).
 


Bericht geplaatst op 04/09/2018 « Terug naar het overzicht